steam 3160715 1920 Óra, ékszer

Gyűrűt, nyakláncot, brosst vagy karperecet, álló, kandalló, fali vagy karórát adna el?

Ha pénzre váltaná ékszereit forduljon hozzánk bizalommal!

Az ékszerek története

Minden ékszernek meg vannak a sajátosságai. Különböző a készítési módjuk, más-más alakúak, sőt más motívumokat tartalmazhatnak. A halottakat régen általában ékszerekkel, s vagyontárgyaikkal együtt temették el.
Az ékszerek már nagyon régóta léteztek a Földön (erről a későbbiekben szó lesz), olyan régóta, szinte, mint az emberiség.
Régen az embereknek nem kellett a divat után menni. Sok esetben a túlzott ruhaviselet sem volt szükséges, mert az időjárás nem követelte ezt meg tőlük. Lehetséges, hogy pont ezért kezdték mással díszíteni testüket.

 

history 1412501 1920 Óra, ékszer

Az ékszerkészítés egy nagyon fontos mesterségnek számít. Elkészítése szaktudást követel, szépészeti jellegű. Ezt azért állíthatjuk, mert más célja nincs az ékszereknek, csak az, hogy szebbé tegyük velük a külsőnket. Az ékszerek megtervezése is egy sajátos művészeti ágazatnak tekinthető. Nagyon gyakran az ékszerkészítők az ókori népek motívumait használják fel az ékszerek megtervezése és kivitelezése során.
Az ékszerek alapján megállapítható, hogy egyes korokban úgymond mi volt a „trendi”, mivel minden korszakból maradtak fenn ékszerek. Amint már tudjuk, az ékszerek alapanyaga legtöbbször a nemesfém volt. Ezek voltak a legtartósabbak, ellenálltak az idő viszontagságainak. Ezeket különböző kövek és motívumok díszítették. A legkorábbi ilyen ékszerek az ókori kelet területeiről maradtak fenn.

Magyarországon már 1000 után fejlődésnek indult az ékszerkészítés. Arany és ezüstékszereket is készítettek hazánkban. Már ebben az időben nagyon sok ékszerkészítő műhely volt.

Magyarországon is elterjedt volt a nyaklánc. Virágmotívumokkal, drágakövekkel díszítették azokat. A nyakláncok lehettek hosszúak és egészen a nyakra feszülők is. A magyar ékszerkészítés legjobbjainak tartották ezeket az ékszereket. A legtöbb ilyen nyakláncot Erdélyben készítették. A források alapján ezen ékszerek legtöbbje mitológiai lényeket, virágokat vagy szenteket tartalmazott. A nemesek ékszereit drágakövek is díszítették.

Megjelennek Magyarországon is a melltűk. Legtöbbje emberi vagy állati motívumokat tartalmazott. A melltűket nagyon gyakran a haj feltűzésére is használták.

Nagyon szívesen viseli mindenki az ékszereket. Szebbé varázsoljuk vele külsőnket és kiemeljük az alakunkat. Az ékszerek nem minden esetben készültek aranyból. Sok esetben a nemesfémek mellett használtak különböző alapanyagokat elkészítésük során. Ilyen alapanyagok voltak az üveg, bronz, kagyló, gyöngy, stb. Az ékszereket nemcsak a hölgyek, hanem a férfiak is viselték. Minden országban meg volt határozva az, hogy ki milyen alapanyagból készült ékszert viselhetett. A legelterjedtebb ékszerek voltak: a nyaklánc, fülbevaló, karkötő, gyűrű, kitűző, fejdíszek, stb. Napjainkra már ez a sorozat több ékszerfajtával is bővült. Értjük ez alatta bokaláncokat, percingeket, stb. A régi korok ékszerviselési divatjáról a régészeti leletek és ásatások alapján tudunk. A legkedveltebb ékszerek aranyból készültek már az ókorban is.

Órák

Antik órák, faliórák vásárlása

A mechanikus óra története egészen az ókorig nyúlik vissza már ekkor készültek olyan vízórák, amelyek komoly mechanikus szerkezeteket is tartalmaztak, voltak zenélő, táncoló szobrocskákat mozgató stb. órák. De maga az idő mérésére még nem alakultak ki az óraszerkezet egyenletes lefutását lehetővé tevő gátszerkezetek. Vannak bizonyos jelek, emlékek arra, hogy a kora középkori Kínában jóval Európát megelőzően megjelent valamiféle mechanikus óra, de az első ezredforduló utáni fokozatos konfuciánus befelé fordulással Kína lassan elfelejtette a már elért technikai vívmányait is. Ezért az óra kifejlődését nyomon követni az európai kultúrkörben lehet.

Mi befolyásolja a karórák értékét?

A tok állapota

A számlap és a mutatók állapota

A szerkezet és a szíj állapota

clock 2663148 640 Óra, ékszer
books 2385409 640 Óra, ékszer

Milyen órákat keresünk?

  • Faliórát
  • Állóórát
  • Karórát
  • Zsebórát
  • Utazó órát
  • Asztali órát

Nők és férfiak nagy többsége elkötelezett egy adott márkához, ha óra vásárlásról van szó. Az elégedettség ezeknek a termékeknek az esetében évekre kihathat és egy jó választásból számos visszatérő vevő születik. Bizonyos vásárlók státusz szimbólumként tekintenek egy ilyen szerkezetre, sokan ékszerként használják. Egy biztos. Az óra szerepe megváltozott az elmúlt években és a legkevésbé fontossá az vált, hogy az idő állását tanulmányozzuk rajta.

Antik tárgyait, régiségét eladná?

Érdeklődjön telefonszámunkon

Call Now Button