Aranyfelvásárlás

Felvásárlunk törtaranyat, aranyat, fazonaranyakat, aranypénzeket, illetve ezüst ékszereket, törtezüstöt is.

Aranyfelvásárlás a következő árakon:

Fazonarany:

14K – 31 000 Ft

18K – 36 000 Ft

Törtarany:

14K – 15 500 Ft

18K – 17 900 Ft

Ezüst felvásárlás:

200 – 2000 Ft / gr

Tört Arany – Ezüst felvásárlás!

Tört- és fazonaranyból 14, 18 illetve 24 karátosat is vásárolunk. Fehér-, sárga- és vörös aranyat egyaránt
A tört arany és a fazonarany közötti különbség sokszor nem mindenkinek egyértelmű. A tört arany fémjelzéssel nem rendelkezik, míg a fazonaranyban megtalálható 2 jelzés is, többnyire a készítő és a Magyar Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet lenyomata is.

Amennyiben  nem tudja megítélni, milyen értéket képvisel az Ön birtokában tört arany, fazonarany, befektetési arany vagy tört ezüst illetve fazonezüst forduljon hozzánk!

Arany

Az arany a pénzrendszer kezdetei óta fizetőeszköz, fontos szerepet játszik a világkereskedelemben. Egyesek szerint a jó pénz előállítási költségének rendkívül magasnak kell lennie, így nem lehet korlátlanul növelni a mennyiségét, és ezért válik kívánatossá az emberek szemében. Ezért fogadják el áruik vagy munkaerejük ellenértékeként, ezért tartják ebben a megtakarításaikat, és fogadják el mérceként, amikor valaminek az értékét kell meghatározni. Arisztotelész szerint ezen követelményeknek az arany és az ezüst felel meg. Már az ókorban működtek aranybányák a világ számos pontján, amelyeket általában az uralkodó felügyelt. A kibányászott arany a kincstárba került, majd feldolgozták.

Ezüst

Története szorosan egybefonódik az aranyéval, mert az ezüst is előfordul elemi formában, és fényével már az ókorban felhívta magára a figyelmet. Ékszereket készítettek belőle, később pénzverésre használták. Az ókori Egyiptomban, amikor előállításra még csak az elemi formát ismerték, a két fém értéke megegyezett. Később, mikor felfedezték a vegyületekből való előállítását, az ezüst értéke csökkenni kezdett az aranyhoz viszonyítva. Az Újbirodalom idején jellemzően 1:2 volt az értékarány az arany javára, ami III. Ramszesz idején (kb. Kr. e. 1200 körül) rövid idő alatt hirtelen lecsökkent. A középkorban 1 kg arany megfelelt 13 kg ezüstnek, 1895-ben 28 kg-nak, 1939-ben már 77 kg-nak. 2008 végén 65 körül mozog ez az arány.

Segíthetünk? Lépjen kapcsolatba velünk!

Hívás
Útvonal